Zondag 8 oktober was er weer de jaarlijkse verkiezing Telegraaf Gouden Gehaktbal in Amsterdam.

Het was een redelijk druk weekend voor Saense Balle en eigenlijk mijn moeder op pad gestuurd om wat ingrediënten te halen, de opdracht was om geen standaard gehaktbal in te leveren. Zaterdagavond alles gemengd en een klein proef balletje gemaakt, een beetje fijn tunen en mengen.

Nachtje laten staan, want kipgehakt is nou eenmaal niet zo stevig. Na een vroege formule 1 race gezien te hebben vliegensvlug de gehaktballen braden, terugkoelen en op naar de Centrale markthallen in Amsterdam.

Voor 13:00 uur moeten er drie gehaktballen ingeleverd worden, en dan is het afwachten of je gehaktballen na een eerste keuring op de retour tafel komen te liggen, gezien de vele deelnemers lagen mijn gehaktballen om 15:00 uur nog niet op de retourtafel. De keurmeesters liepen een beetje uit want even na drieën ging mijn gehaktbal pas op de tafel om te testen(ik zat vlakbij en om eerlijk te zijn rook ik hem al dat hij uit de oven kwam).

Nieuwsgierig keek ik naar de tafel waar hij lag en het mes erin gezet zou worden. Op dat moment kijkt een van de keurmeesters mij aan en vraagt of het mijn gehaktbal is, ik geen een klein JA knikje en op dat moment sta ik op en laat ze met rust om te keuren. Na een groot rondje gewandeld te hebben toch even kijken of ze nu wel op de retour tafel liggen, maar nee hoor ik mag nog even blijven tot de uitreiking van 16:30 uur.

Maar het was het wachten waard, want gewoon de Gouden gehaktbal ingeleverd!!!!

In 2016 was het nog brons en dit jaar maar gelijk zilver over geslagen.

Prijsuitreiking

 

Het testpanel