Brood meenemen naar je werk! 

Als je dat al een jaar of 20 niet doet, dan is dat even wennen. het wennen blijft moeilijk en zo vergat ik laatst dus mijn brood mee te nemen. Ik begon te vroeg om nog even langs de supermarkt te gaan.

Lunchtijd en op het industrie terrein zit een snackbar met een Aziatische twist, maar ook een broodje bal gehakt.

Dit is geen gehaktbal uit eigen keuken, maar gewoon een fabriek gehaktbal die prima zijn voor een berehap.

De gehaktbal lag al lekker lang in de jus dus zeker niet droog in combinatie met een prima broodje.

€ 3,50 meen ik voor een broodje met pindasaus

De Febo zou van deze fabriek gehaktbal nog iets kunnen leren

Na een middagje werken in Haarlem op weg naar huis toch wel wat trek. Ik zie de Febo in Waarderpolder en denk ach even een kroketje uit de muur trekken. De snacks die Febo aanbied zijn allemaal van eigen productie(naar mijn weten), dus moet wel goed zijn.

Maar dan valt mijn oog op een flyer van een broodje met een huisgemaakte bal gehakt uit de jus, dus dan geen eurootjes wisselen om vervolgens de juiste munten uit de wisselautomaat te krijgen voor de snackmuur.

€ 2,90 voor een broodje bal gehakt gemaakt van Nederlands rund en varkensvlees.

Het broodje gaat even op de bakplaat en dan de bal uit de jus in drie stukken op het broodje, zakje mosterd erbij en mijn opgebouwde nieuwsgierigheid kan los op het broodje bal.

Maar wat was ik snel teleurgesteld, want als dit een huisgemaakt gehaktbal is, dan zou ik Febo toch echt willen vragen om nog eens de keuken in te gaan.

Doordrenkt van een waterige jus, vlees met harde stukjes en eigenlijk smakeloos.

Volgende keer toch maar gewoon die muur gebruiken!

 

Loetje!!! Een restaurant wat ooit in Amsterdam is begonnen en inmiddels als paddenstoelen uit de grond schiet zowel in Amsterdam als in de rest van het land.

Loetje is vooral bekend om zijn heerlijke ossenhaas biefstuk, maar je kan er ook prima lunchen en dat heb ik gedaan bij Loetje Utrecht.

Uiteraard heb ik gekozen voor een bal gehakt met landbrood. Ik had de keuze uit wit of bruin landbrood, maar sommige producten zijn gewoon lekkerder op/met wit brood, dus koos ik voor wit.

Net als bij de biefstuk krijg je de bal gehakt volop badderend in de jus, 2 sneetjes landbrood, rauwkost en echte mayonaise tevens zakjes mosterd.

De runder gehaktbal was smaakvol met wat verse kruiden, echter had de gehaktbal iets kruidiger mogen zijn. Mooie bruine kleur van buiten.

Voor € 7,50 een prima vullende lunch.

  

Sal Meyer de beroemde "Koosjere" broodjeszaak heeft naast zijn alom bekende broodje Halfom ook een heerlijk broodje bal heeft.

Deze check in combinatie met een broodje.

Een licht gebruinde kalfsgehaktbal die in de jus heeft liggen pruttelen.

Vrij stevig balletje geserveerd met een broodje van Langerhuize uit Amstelveen en een eigen gemaakte piccalilly

Alles bij elkaar(knapperig broodje, sappige gehaktbal en de saus) maakt dit een traktatie tijdens de lunch.

Min puntje is toch wel de prijs € 5,50

Sal Meyer Amsterdam Buitenveldert

De smaaktest van een andere gehaktbal!

Saense Balle bezoekt geregeld een snackbar, lunchroom of een andere eetgelegenheid waar een bal gehakt wordt aangeboden.

Bij deze smaaktest zal ik op de volgende punten letten:

  • uitwendig aanzien
  • samenstelling Vast/Rul
  • smaak
  • presentatie

Bolke de Beer Zaandam

Mooi gekleurde en aangebraden bal gehakt. deze bal ligt in de jus klaar voor de liefhebbers.

Het is een rulle bal die door de uitbater in stukjes is gesneden, bij het serveren nog even de vraag of er wat zuur bij mag.

Persoonlijk gekozen voor pindasaus, maar ook zonder saus zal deze bal prima smaken.

Kortom een balletje gehakt zoals ze horen te zijn.